Kepti sushi – tai japoniškos klasikos interpretacija, kurią pamėgo viso pasaulio gurmanai. Šis patiekalas nustebina ne tik savo skoniu, bet ir tekstūra – traški išorė […]
Keptas pankolis orkaitėje – gardus garnyras
Pankolis – subtilaus anyžių aromato daržovė, dažnai nepelnytai pamirštama virtuvėje. Tačiau tinkamai paruoštas jis virsta ne tik gardžiu, bet ir ypatingai kvapniu garnyru, kuris praturtina […]
Silkė pataluose – klasika šventiniam stalui
Silkė pataluose – tai tikra šventinio stalo legenda, be kurios neapsieina nei Kūčios, nei Naujieji metai, nei šeimos susibūrimai. Šis sluoksniuotas patiekalas išliko populiarus dešimtmečius, […]
Paprasti blynai su kefyru – skanūs ir greiti
Paprasti blynai su kefyru – tai klasikinis lietuviškų pusryčių simbolis, kurio skonis niekada neatsibosta. Jie purūs, švelnūs, greitai paruošiami ir visada džiugina tiek vaikus, tiek […]
Pekino antis – traški oda ir aromatingas vidus
Pekino antis – tai vienas garsiausių Azijos virtuvės patiekalų, kuris jau daugelį metų žavi gurmanus visame pasaulyje. Šis patiekalas garsėja itin traškia oda, sultingu mėsos […]
Kaimiški cepelinai su spirgučiais – autentiška vakarienė
Kaimiški cepelinai su spirgučiais – tai patiekalas, kuris kvepia namais, šeimos susibūrimais ir senovinėmis sekmadienio vakarienėmis. Šis lietuviškos virtuvės simbolis išlaikė savo garbę per šimtmečius […]
Bulvių košė kaip iš restorano – puri ir be gumulų
Bulvių košė – vienas paprasčiausių, bet kartu ir subtiliausių patiekalų. Tobulai puri, švelni ir be gumulų – tokia košė dažnai atrodo pasiekiama tik restoranuose. Tačiau […]
Tobuli grybukai šventėms – ne tik išvaizda džiugina
Grybukai – tai vienas iš tų tradicinių desertų, kuris neatsiejamas nuo švenčių, jaukių šeimos susibūrimų ir vaikystės prisiminimų. Šie mažučiai saldumynai džiugina ne tik savo […]
Soti charčio sriuba – kvapni, tiršta ir soti
Charčio sriuba – vienas garsiausių Kaukazo virtuvės simbolių, pasižymintis tiršta tekstūra, ryškiu aromatu ir ypatingu skoniu. Ši sriuba šildo kaip niekas kitas, o jos sodrumas […]
Moliūgų sriuba su grietinėle – rudens vakaro jaukumui
Moliūgų sriuba su grietinėle – tai vienas tų patiekalų, kurie ne tik sušildo, bet ir suteikia ypatingo jaukumo. Ši sriuba išsiskiria švelnia, kreminė tekstūra, ryškia […]
