Šviežiai keptų cinamoninių bandelių kvapas neatsiejamas nuo jaukių kepyklėlių ir šiltų rytų. Purios, minkštos, lengvai karamelizuotu cinamoniniu įdaru kvepiančios bandelės yra vienas tų desertų, kurie […]
Gaivus baklažanų užkandis baba ganoush
Baba ganoush – tai vienas iš žymiausių Artimųjų Rytų virtuvės užkandžių, pasižymintis švelnia, dūmais kvepiančia baklažanų tekstūra, gaiviu citrinos aromatu ir sezamų pastos kremiškumu. Šis […]
Tobulas naminių cepelinų receptas: kaip išgauti purią tešlą ir skanų įdarą
Cepelinai – tai vienas iškiliausių Lietuvos virtuvės simbolių. Kiekvienas lietuvis žino, kad šis patiekalas yra daugiau nei tik bulvinis kukulis su mėsišku įdaru – tai […]
Nervų sistemos sveikata ir jutimo sutrikimų prevencija
Nervų sistema yra viena sudėtingiausių ir svarbiausių organizmo sistemų, atsakingų už visos kūno veiklos koordinavimą. Ji kontroliuoja judesius, jutimą, vidinių organų funkciją ir net mūsų […]
Tuno tartaras – elegantiškas užkandis ypatingai progai
Tuno tartaras jau seniai tapo subtilios gastronomijos simboliu – patiekalu, kuris sujungia šviežumą, lengvumą ir eleganciją. Tai užkandis, tinkantis ypatingoms progoms, vakarienėms su svečiais ar […]
Čeburekai su kefyru – lengvai paruošiami ir traškūs
Čeburekai – tai vienas tų patiekalų, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasti, tačiau tikras jų skonis atsiskleidžia tik tada, kai tešla būna tinkamos konsistencijos, o […]
Klasikinė lazanija su faršu ir bešamelio padažu
Klasikinė lazanija – tai patiekalas, kurio skonis žinomas beveik visame pasaulyje. Sodrus mėsos padažas, švelnus bešamelis ir minkšti lakštai sukuria patogų, namų jaukumu dvelkiantį derinį. […]
Teriyaki padažas – puikiai tinka vištienai ar žuviai
Teriyaki padažas per pastaruosius metus tapo vienu mėgstamiausių padažų ne tik Azijos virtuvėje, bet ir kasdieniuose namų patiekaluose. Jo saldžiarūgštis skonis, subtilus umami pojūtis ir […]
Naminė duona be mielių – paprasta ir minkšta
Naminė duona be mielių – tai vienas paprasčiausių ir kartu maloniausių kepinių, kuriuos galima pasiruošti savo virtuvėje. Ji nereikalauja ilgo laukimo, sudėtingų procedūrų ar ypatingų […]
Kepti sushi namuose – netikėtas skonis ir tekstūra
Kepti sushi – tai japoniškos klasikos interpretacija, kurią pamėgo viso pasaulio gurmanai. Šis patiekalas nustebina ne tik savo skoniu, bet ir tekstūra – traški išorė […]
