Kaimiški cepelinai su spirgučiais – tai patiekalas, kuris kvepia namais, šeimos susibūrimais ir senovinėmis sekmadienio vakarienėmis. Šis lietuviškos virtuvės simbolis išlaikė savo garbę per šimtmečius […]
Bulvių košė kaip iš restorano – puri ir be gumulų
Bulvių košė – vienas paprasčiausių, bet kartu ir subtiliausių patiekalų. Tobulai puri, švelni ir be gumulų – tokia košė dažnai atrodo pasiekiama tik restoranuose. Tačiau […]
Tobuli grybukai šventėms – ne tik išvaizda džiugina
Grybukai – tai vienas iš tų tradicinių desertų, kuris neatsiejamas nuo švenčių, jaukių šeimos susibūrimų ir vaikystės prisiminimų. Šie mažučiai saldumynai džiugina ne tik savo […]
Soti charčio sriuba – kvapni, tiršta ir soti
Charčio sriuba – vienas garsiausių Kaukazo virtuvės simbolių, pasižymintis tiršta tekstūra, ryškiu aromatu ir ypatingu skoniu. Ši sriuba šildo kaip niekas kitas, o jos sodrumas […]
Moliūgų sriuba su grietinėle – rudens vakaro jaukumui
Moliūgų sriuba su grietinėle – tai vienas tų patiekalų, kurie ne tik sušildo, bet ir suteikia ypatingo jaukumo. Ši sriuba išsiskiria švelnia, kreminė tekstūra, ryškia […]
Lengvas tinginys su kondensuotu pienu
Tinginys yra vienas tų desertų, kuris savo paprastumu ir nostalgija patinka tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Jo nereikia kepti, nereikia daug laiko, o skonis visuomet primena […]
Karka rankovėje – sultinga ir iškepusi iki galo
Kiaulienos karka yra vienas tų patiekalų, kuris virtuvei grąžina tikrą namų jaukumą. Minkšta, sultinga, iš lėto iškepusi ir vos nuo kaulo krintanti mėsa visada siejama […]
Klasikiniai kibinai su mėsa – šeimos sekmadienio pietums
Kibinai jau seniai tapo ne tik Trakų vizitine kortele, bet ir daugelio Lietuvos šeimų savaitgalio tradicija. Tai sotus, jaukus ir kvapnus patiekalas, kuris vienija prie […]
Tiramisu be kiaušinių – švelnus ir gaivus
Tiramisu – vienas žinomiausių itališkų desertų, kuris savo švelniu kremiškumu ir kavos aromatu užkariauja net išrankiausių gurmanų širdis. Tradicinis receptas dažniausiai gaminamas su žaliais kiaušiniais, […]
Tobula picos tešla kiekvienam kepėjui
Picos tešla – tai pagrindas, nuo kurio prasideda bet kuri gera pica. Net ir geriausias padažas ar įdaras negali išgelbėti picos, jei tešla nėra tinkamai […]
