Klasikinė lazanija – tai patiekalas, kurio skonis žinomas beveik visame pasaulyje. Sodrus mėsos padažas, švelnus bešamelis ir minkšti lakštai sukuria patogų, namų jaukumu dvelkiantį derinį. […]
Teriyaki padažas – puikiai tinka vištienai ar žuviai
Teriyaki padažas per pastaruosius metus tapo vienu mėgstamiausių padažų ne tik Azijos virtuvėje, bet ir kasdieniuose namų patiekaluose. Jo saldžiarūgštis skonis, subtilus umami pojūtis ir […]
Naminė duona be mielių – paprasta ir minkšta
Naminė duona be mielių – tai vienas paprasčiausių ir kartu maloniausių kepinių, kuriuos galima pasiruošti savo virtuvėje. Ji nereikalauja ilgo laukimo, sudėtingų procedūrų ar ypatingų […]
Kepti sushi namuose – netikėtas skonis ir tekstūra
Kepti sushi – tai japoniškos klasikos interpretacija, kurią pamėgo viso pasaulio gurmanai. Šis patiekalas nustebina ne tik savo skoniu, bet ir tekstūra – traški išorė […]
Keptas pankolis orkaitėje – gardus garnyras
Pankolis – subtilaus anyžių aromato daržovė, dažnai nepelnytai pamirštama virtuvėje. Tačiau tinkamai paruoštas jis virsta ne tik gardžiu, bet ir ypatingai kvapniu garnyru, kuris praturtina […]
Silkė pataluose – klasika šventiniam stalui
Silkė pataluose – tai tikra šventinio stalo legenda, be kurios neapsieina nei Kūčios, nei Naujieji metai, nei šeimos susibūrimai. Šis sluoksniuotas patiekalas išliko populiarus dešimtmečius, […]
Paprasti blynai su kefyru – skanūs ir greiti
Paprasti blynai su kefyru – tai klasikinis lietuviškų pusryčių simbolis, kurio skonis niekada neatsibosta. Jie purūs, švelnūs, greitai paruošiami ir visada džiugina tiek vaikus, tiek […]
Pekino antis – traški oda ir aromatingas vidus
Pekino antis – tai vienas garsiausių Azijos virtuvės patiekalų, kuris jau daugelį metų žavi gurmanus visame pasaulyje. Šis patiekalas garsėja itin traškia oda, sultingu mėsos […]
Kaimiški cepelinai su spirgučiais – autentiška vakarienė
Kaimiški cepelinai su spirgučiais – tai patiekalas, kuris kvepia namais, šeimos susibūrimais ir senovinėmis sekmadienio vakarienėmis. Šis lietuviškos virtuvės simbolis išlaikė savo garbę per šimtmečius […]
Bulvių košė kaip iš restorano – puri ir be gumulų
Bulvių košė – vienas paprasčiausių, bet kartu ir subtiliausių patiekalų. Tobulai puri, švelni ir be gumulų – tokia košė dažnai atrodo pasiekiama tik restoranuose. Tačiau […]
